A Laracha de tapas volve nesta fin de semana -do venres 9 ao domingo 11 de marzo- coa terceira edición do certame que o Concello da Laracha organiza co obxectivo esencial de dinamizar o tecido comercial e hostaleiro do municipio.Nesta ocasión participan once establecementos que ofrecerán ao público as creacións ao prezo de 1 euro o venres (de 20:00 a 24:00 h), sábado (de 11:30 a 15:00 e de 19:00 a 24:00 h) e domingo (de 11:30 a 15:00 h).A relación de locais que forman parte da segunda edición de A Laracha de tapas e súa elaboración orixinal son:
Hotel-Restaurante ABC: Xamón afumado con patacas gratinadas.
Amalou: Bisté en tarteira con patacas e olivas.
D’Antón Lounge Bar: Sabor de sempre.
Café-Bar Esmorís: Costela asada con puré de pataca e grelo.
Café-Bar Guadalupe: Bocadito Guadalupe.
Manhattan Skyline: Bolitas de atún con queixo e grelos.
Café-Bar Mariño: Mexigreta Mariño.
O Noso Café: Fabas con marisco.
Café-Bar Os Catro Camiños: Costela de porco en salsa.
Bar Sandra: Mariscada de ameixas á galega.
Bar Sara: Tosta de york, lagostino e ovo duro.
A Laracha de tapas conta con dúas categorías de galardóns. A do xurado profesional está dotada cun primeiro (300 euros) e un segundo premio (250 euros). Os seus membros serán os bloggers gastronómicos, José Antonio Domínguez (www.rutasyrestaurantes.com), Alberto López Traba (http://elzampondecompostela.blogspot.com.es/) e Lucía Deza (https://lasrecetasdelualba.es/). Acudirán identificados a cada local para degustar as tapas, valorar e seleccionar as mellores creacións.
O premio do xurado popular á mellor tapa está dotado con 200 euros e será decidido directamente polos clientes. Cada establecemento terá a disposición do público urnas pechadas e as papeletas para emitir as votacións, que deberán estar debidamente cubertas e contar co selo de tres locais, xa que para votar é imprescindible ter degustado tres tapas diferentes. Todos os consumidores que realicen o seu voto entrarán no sorteo de regalos cedidos polos establecementos hostaleiros participantes, Adegas Carballo e o local de produtos de limpeza Prolimbe.
Para facilitar o desenvolvemento das tres xornadas do evento A Laracha de tapas e a información que se ofrecerá ao público, o Concello distribuirá un mapa de localización de todos os establecementos participantes, indicando as tapas que se ofrecen en cada un deles e o seu emprazamento. Ademais, haberá un tren turístico que fará un percorrido continuado entre os once locais que forman parte do evento.