O director xeral de Gandaría, Agricultura e Industrias Agroalimentarias, José Balseiros, visitou as instalacións de Forxabar, da cooperativa Forraxes de Xallas e Barcala, con sede en Grille, no concello de Mazaricos.
Segundo a Xunta, Forxabar recibiu máis de 160.000 euros da liña de axudas para a transformación e a comercialización de produtos agrarios. Na convocatoria de 2022 un total de 70.000 euros.
Balseiros informou que con cargo a esta convocaria concedéronse 81 achegas que superaron un total de 36 millóns e medio de euros (36,7m). O 33% beneficiou a empresas da provincia da Coruña sendo o sector lácteo o máis beneficiado en toda a comunidade con case a metade do orzamento, seguido polo cárnico (25%), a alimentación animal (9%) e outro sectores (mel, aceite, ovos, castañas, froitas, hortalizas, etc.).
Estas achegas teñen carácter plurianual para facilitar a execución de proxectos de gran investimento e cobren actuacións como a construción, adquisición e mellora de bens inmobles, así como a compra de terreos ata un valor inferior ao 10% do total dos gastos subvencionables.
Tamén serven para sufragar a compra de maquinaria e equipamentos novos, a adquisición de programas informáticos e de patentes ou licenzas relacionadas cos procesos produtivos.
O fin último destas achegas, indicou o director xeral, é crear novas industrias agroalimentarias ou mellorar as xa existentes.