12.3 C
Santa Comba
viernes, noviembre 1, 2024

Aurelio Vázquez sobre Muuuita Festa:”Paréceme unha iniciativa espectacular porque temos moito potencial en carne e leite”

O chef xalleiro, Aurelio Vázquez Fachal, ofrecerá un showcooking baseado na carne, no evento “ Muuuuita Festa” que se celebrará este próximo domingo 5 de xuño en Santa Comba.

“Paréceme unha grandísima idea. Hai que ter en conta que somos o terceiro concello en número de vacas. É unha boa iniciativa e algo que deberíamos potenciar moitísimo” opina.

Nunha entrevista en Radio Xallas valorou esta actividade do concello de Santa Comba:”É unha iniciativa espectacular porque estamos nunha zona na que temosmoito potencial en carne e leite. Diría que somos os mellores de Europa e esta é unha maneira de potencia-lo noso, de facer patria”.

Entrevista a Aurelio Vázquez en Radio Xallas- Desde minuto 29

“O corte da carne”

Vázquez tamén falou do produto que ocupará a súa intervención:“Falarei da carne, de distintos cortes, das preparacións”. Sobre esta cuestión sinalou:“Hai varios tipos de corte e varios tipos de carnes dentro da mesma res. E todas teñen a súa forma de elaborarse. É moi importante por que unha peza pode quedar seca ou dura, se non se corta ben”.

Todo ten o seu truco como conta Aurelio Vázquez:

“Non se trata de tirar todo enriba dunha parrilla. Cada peza ten as súas características. Non é o mesmo facer un chuletón que un solomillo. Unha croca que picaña. Ou facer un churrasco ou un entrecot. Todo ten a súa diferencia.É complicado pero bonito”.

Programa Muuuita Festa en Santa Comba onde intervirá Aurelio Vázquez

Aurelio Vázquez, entre pucheiros

Representa a terceira xeración dun establecemento histórico e distinguido pola súa calidade, o restaurante “Casa Aurelio”. Preto de oitenta anos sendo unha referencia gastronómica:”Nacín entre pucheiros” recoñece o chef.

Segundo contou en Radio Xallas, en Casa Aurelio teñen moita demanda pratos como a robaliza ou o polbo con ameixas, aínda que a carta é ampla e os gustos variados.

Tamén as carnes.”Sobre todo chuletón, chuleta ou solomillo. A maioría da xente pídeo pouco feito. Eu tamén o prefiro pouco pasado pero isto non significa que sexa o mellor”.

O hostaleiro xalleiro é un dos socios do “Espacio Gastronómico DeLito”, situado na rúa de San Pedro, 26 en Santiago de Compostela.

Pódeche interesar

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí
Captcha verification failed!
La puntuación de usuario de captcha falló. ¡por favor contáctenos!

Síguenos

7,820FansMe gusta
1,661SeguidoresSeguir
1,826SeguidoresSeguir
1,320SuscriptoresSuscribirte

Últimos artigos