O Consello da Xunta deu luz verde a nova Lei da Calidade Alimentaria que agora deberá sera aprobada definitivamente polo Parlamento de Galicia.
O Presidente da Xunta, Alfonso Rueda, asegurou que esta nova lei “garantirá a xa alta excelencia dos produtos agroalimentarios galegos e mellorará a súa competitividade no mercado”.
A anterior Lei databa de 2005 e polo tanto era precisa unha actualización .
Galicia, comunidade pioneira en certificación de sustentabilidade
Entre as novas medidas que incorpora a nova lei, Rueda salientou a creación dun certificado de sustentabilidade, que acreditará que na elaboración do produto respectouse o medio ambiente, os dereitos dos traballadores ou que se pagou a materia prima a un prezo axeitado.
A inclusión será voluntaria pero os produtos que cumpran os requisitos contarán cun logo identificativo.
“Deste xeito, Galicia vai ser a primeira comunidade de España en contar cunha certificación de sustentabilidade para a produción alimentaria”, subliñou o Presidente da Xunta.
A Lei da Calidade Alimentaria quere impulsar a produción dentro das denominacións de orixe ou das indicación xeográficas protexidas; así como mellorar os consellos reguladores, o sistema de inspeccións, ou a creación dun Consello Alimentario de Galicia ou a Mesa da Calidade Alimentaria Diferenciada.